Често задавани въпроси (FAQ)


1.Защо добавяме хидролизиран пилешки протеин към суха храна и какво е това?

Хидролизираният пилешки протеин присъства само в малки количества, добавен е само по повърхността на гранулите, за да се подобри вкусовите и качества. Тъй като тези протеини са напълно хидролизирани (което означава, че те са отрязени в много малки части чрез ензимна реакция), те губят свойствата си като алерген (което означава, че имунната система на тялото вече не може да разпознае тези протеини като пилешки протеини, т.е животното няма да има алергични реакции към този хидролизиран пилешки протеин, както ако животното има алергия към пилешкото месо, поради което можем да добавим хидролизиран пилешки протеин и към храни като: Exclusive Digest, Digest, Ocean care, Opus Lynx  и Opus Ocean, които са подходящи за кучета са алергии или са с по чуствителни стомаси.

 

Върни се в начало

 

2.Защо добавяме към нашите продукти рибено брашно или масло от сьомга на продукти, който се препръчват за кучета с алергии?

 

Добавянето на рибно брашно или масло от сьомга осигуряват висококачествен източник на омега-3 и омега-6 мастни киселини.Тези мастни киселини са посочени в случай на алергии поради техните противовъзпалителни свойства. Разбира се те не са протеин от сухоземни животни, така че не са в конфликт с диетата на животни които имат алергии към протеин от определено месо.

 

Върни се в началото

 

3.Какво добавяме в котешката храна за предотвратяване лошата миризма от изпражненията?

В котешките храни Husse добавяме екстракт от Yucca/ЮКА (това е естествен екстракт, който няма никакви негативни ефекти върху здравето на вашата котка).За какво служи екстрактът от Yucca/ЮКА?Юката съдържа сапонини,който имат активен амоняк.Когато се добави към храната, юка сапонините преминават неабсорбирано през храносмилателния тракт и се отделят в изпражнения, така компонентите на юка се свързват с амоняка и някои други съединения и не им позволяват да бъдат изпуснати в атмосферата и по този начин намаляват значително миризмата.

 

Върни се в началото

 

4.Какво добавяме в кучешката храна за предотвратяване лошата миризма от изпражненията?

При кучешка храна евентуалният мирис на изпражненията не е често срещан проблем, както при котките и причината както знаем е че кучетата излизат навън. Евентуален проблем при кучетата може да е метеоризъм.Хранителните навици на кучето могат ефективно да причинят метеоризъм.Например, това може да се случи, когато животното поглъща храната си прекалено бързо и не я дъвчи ако парчетата или гранулите са недостатъчно големи съобразно продота, като по този кучето по трудно ги храносмила.Превантивните стъпки включват: избор на гранули с на по-голям размер, принуждаващи кучето да дъвче храната си за по-добър ефект; разделяне дневната дажба на няколко хранения на ден, за да се  намали напрежението в стомаха; като се уверите, че кучето е в състояние да яде храната си спокойно, т.е. да избягва да има други кучета или котки наоколо, за да изключи елемента на конкуренцията; позволявайки на кучето да почива след хранене, тъй като стресът и възбудата служат само за забавяне на изпразването на стомаха.Най-добър избор са сухите храни от супер премиум, тъй като те са много по хранителни и по лесно смилаеми, и по този начин намаляват дневната дажба на вашето куче, като облекчават работата на стомаха.Освен това прясното месо и месото с по-ниско качество също често са в основата на газовете, които в най-лошия случай дори могат да предизвикат диария.Ако никой от горепосочените съвети не е в състояние да отстрани проблема с газовете на кучето ви, бихме ви препоръчали да отидете и да видите вашия ветеринарен лекар, за да провери вашето животно за някакви чревни нарушения.

 

Върни се в началото

 

5.Какви мазнини използваме в сухата храна?

Използваме свинска мазнина като източник на мазнини в нашата суха храна за кучета.Освен че тя е добър източник на енергия и подобрява вкуса на продукта, също така тя е много добър стабилизатор за съхранение.Видът на мазнината (маслата или лой) не е толкова важен: по-важно е качеството на мазнината: пресни мазнини, не граняви и ефективно защитени от окисляване с антиоксиданти. Важно е да се добавят и някои източници на мазнини, които съдържат омега-3 мастни киселини: за тази цел добавяме сьомгово масло към продуктите на Husse. 

 

Върни се в началото

 

6.Защо сухата храна на Husse съдържа сол?

Солта е източник на натрий и хлорид, две основни хранителни вещества, необходими за задържането на вода в организма.Тези електролити регулират осмоларността в тъканите на тялото.Кучетата могат да получават повече сол, но това е малко вероятно със сухите храни за домашни любимци.Също така комбинацията от месо и суха храна не създават проблеми свързани със солта.Продуктите на Husse съдържат оптимални концентрации на соли, които осигуряват достатъчен прием на натрий и хлорид и също така дават оптимален вкус и прием на вода: солта действително влияе на вкуса на храната, както и увеличава приема на вода. Използваните дози в сухата храна са безопасни и далеч под нивото на солта, което може да попречи на оптималното здраве на вашият домашен любимец.

 

Върни се в началото

 

 

 

7.Има ли продукт, който помага да се балансира нивото на калий в организма на по-възрастната котка?

Котките, който са с подкиселяваща диета (в случай на уролитиаза = урологичен синдром на котката), губят повече калий чрез урината.Следователно, съдържанието на калий в храната трябва да компенсира загубите. Най-добрият начин да се коригира нивото на калий е чрез диетата с използване на висококачествена храна за котки (например сухитa хранa Husse) с подходящо ниво на калий в зависимост от киселинния ефект.

to top

 

Scroll