Имунна система+

Имунна система+

Каротиноиди за оптимално състояние на имунната система.

Каротиноидите са антиоксиданти. Супер премиум продуктите на Husse съдържат високи нива лутеин и бета каротин. Тези натурални растителни пигменти имат анти оксидиращо действие в клетката. Освен това каротеноидите стимулират и имунната система. Според изследванията каротиноидите стимулират хуморалния имунитет и клетъчния имунитет.

Хуморален имунитет е този вид имунитет, който се образува посредством антитела, циркулиращи в телесните течности. Циркулиращите в телесните течности антитела се свързват с антигените на повърхността на нахлуващите микроби (например вируси или бактерии) и ги набелязват за унищожение. Хуморалният имунитет се нарича така, защото действа чрез телесните течности (humor – лат.). Термините антитела и имуноглобулин често се използват като взаимозаменяеми. Антителата (имуноглобулина) могат да бъдат открити в кръвта и тъканната течност, както и в много секрети. Като структура те са големи сферични протеини с формата на Y. При бозайниците има пет вида антитела: IgA, IgD, IgE, IgG, и IgM. Всеки имуноглобулин се различава по биологичните си свойства и е развил способността да се справя с различни антигени. Антителата се синтезират и секретират от плазмените клетки, които произхождат от клетките в B лимфоцита (В клетката) на имунната система.

Клетъчният имунитет е имунна реакция, която не включва антитела, а активиране на белите кръвни телца макрофаги, естествените клетки убийци (NK), антиген-специфични цитотоксични Т-лимфоцити и освобождаване на различни цитокини, като реакция на антигените.

10 Продукт(а)

на страница

Списък Таблица

страница:
 1. 1
 2. 2
 1. OPTIMAL

  Храна с разработена формула предназначена за активни кучета от средни по-големина породи
  146,00 лв.
 2. VALP MINI

  Храна със специална формула и естествени съставки, предназначена за подрастващи кученца от дребните породи.
  33,00 лв.
 3. VALP MAXI

  Храна със специална формула и естествени съставки, предназначена за подрастващи кученца от едрите породи.
  151,00 лв.
 4. OPTIMAL MINI

  Храна със специално разработена формула предназначена за кучета от дребните породи
  32,00 лв.
 5. EXCLUSIVE KATTUNGE

  Пълноценна храна с естествени съставки за котенца от отбиването им дo дванайсет месечна възраст.
  33,00 лв.

10 Продукт(а)

на страница

Списък Таблица

страница:
 1. 1
 2. 2
Scroll