Имунна система+

Имунна система+

Каротиноиди за оптимално състояние на имунната система.

Каротиноидите са антиоксиданти. Супер премиум продуктите на Husse съдържат високи нива лутеин и бета каротин. Тези натурални растителни пигменти имат анти оксидиращо действие в клетката. Освен това каротеноидите стимулират и имунната система. Според изследванията каротиноидите стимулират хуморалния имунитет и клетъчния имунитет.

Хуморален имунитет е този вид имунитет, който се образува посредством антитела, циркулиращи в телесните течности. Циркулиращите в телесните течности антитела се свързват с антигените на повърхността на нахлуващите микроби (например вируси или бактерии) и ги набелязват за унищожение. Хуморалният имунитет се нарича така, защото действа чрез телесните течности (humor – лат.). Термините антитела и имуноглобулин често се използват като взаимозаменяеми. Антителата (имуноглобулина) могат да бъдат открити в кръвта и тъканната течност, както и в много секрети. Като структура те са големи сферични протеини с формата на Y. При бозайниците има пет вида антитела: IgA, IgD, IgE, IgG, и IgM. Всеки имуноглобулин се различава по биологичните си свойства и е развил способността да се справя с различни антигени. Антителата се синтезират и секретират от плазмените клетки, които произхождат от клетките в B лимфоцита (В клетката) на имунната система.

Клетъчният имунитет е имунна реакция, която не включва антитела, а активиране на белите кръвни телца макрофаги, естествените клетки убийци (NK), антиген-специфични цитотоксични Т-лимфоцити и освобождаване на различни цитокини, като реакция на антигените.

10 Продукт(а)

на страница

Списък Таблица

страница:
 1. 1
 2. 2
 1. Digest Sensitive

  Без глутенова висококачествена храна с агнешко и ориз за кучета с чувствителна храносмилателна система и алергии.
  38,00 лв.
 2. OPTIMAL MINI

  Храна със специално разработена формула предназначена за кучета от дребните породи
  34,00 лв.
 3. EXCLUSIVE KATTUNGE

  Пълноценна храна с естествени съставки за котенца от отбиването им дo дванайсет месечна възраст.
  37,00 лв.
 4. STERILISED MINI

  Храна със специално разработена формула предназначена за стерилизирани/кастрирани кучета от дребните породи.
  32,00 лв.
 5. OPTIMAL

  Храна с разработена формула предназначена за активни кучета от средни по-големина породи
  156,00 лв.

10 Продукт(а)

на страница

Списък Таблица

страница:
 1. 1
 2. 2
Scroll