L карнитин

L карнитин

L карнитин за унищожаване на мастната тъкан.

Карнитинът не е истинска аминокиселина, но заради близката си структура обичайно е класифициран като аминокиселина и е познат като витамин BT.

L карнитинът се синтезира от съществените аминокиселини лизин и метионин, но трябва да има достатъчно витамин B1 (тиамин) и B6 (пиридоксин). Поради тази причина при някои обстоятелства карнитинът може да има благотворно въздействие. Карнитинът е съществен елемент при метаболизма на мазнините. L карнитинът помага мастните киселини да бъдат пренесени до митохондриите в клетките, за да бъдат превърнати в енергия.

1. Карнитин се добавя когато се налага да се увеличат енергийните нужди на кучето. Карнитинът стимулира превръщането на мазнините в енергия. По време на състезание, надбягване с шейни, или друга ситуация, която изисква повишена физическа активност, добавянето на карнитин към диетата може да даде положително резултати. Затова в Husse Optimal Energi има добавен карнитин. Комбинацията от високо съдържание на хранителни мазнини и карнитин гарантира оптимално количество енергия за активните кучета с повишени енергийни нужди.

2. Друг повод за добавяне на карнитин може да бъде намаляване на теглото при затлъстяване. При затлъстелите кучета добавянето на карнитин към диетата стимулира оксидирането на телесните мазнини. Разбира се намаляване на теглото може да се постигне само когато добавянето на карнитин е съчетано с намален прием на храна и повишена физическа активност, за да се увеличи енергийната нужда на кучето.

3. Сърцето има много висока концентрация на карнитин, което не е изненадващо. Сърцето разчита на мастните киселини за силата, която му е необходима, за да изпомпва кръв в цялото тяло. Много изследвания показаха, че добавянето на L карнитин към диетата може ефикасно да помогне на сърдечната дейност на кучета, които имат диагностицирана болест на сърцето.

6 Продукт(а)

на страница

Списък Таблица

страница:
 1. 1
 2. 2
 1. SENSITIVE OPTIMAL

  Храна със специално разработена формула предназначена за активни кучета с чувствителна храносмилателна система.
  157,00 лв.
 2. STERILISED MINI

  Храна със специално разработена формула предназначена за стерилизирани/кастрирани кучета от дребните породи.
  34,00 лв.
 3. OPTIMAL LIGHT

  Пълноценна храна за по-малко активни кучета, кучета с наднормено тегло, кучета с диабет и кучета, които имат склонност към наддаване на тегло.
  77,00 лв.
 4. PRIMA PLUS

  Много добре балансирана храна за кучета с нормални енергийни нужди.
  28,00 лв.
 5. STERILISED

  Храна със специално разработена формула предназначена за стерилизирани/кастрирани кучета.
  139,00 лв.

6 Продукт(а)

на страница

Списък Таблица

страница:
 1. 1
 2. 2
Scroll