Екстракт от Юка

Екстракт от Юка

Съдържа екстракт от Юка.

 

 
Ползи за здравето от екстракта Юка

Устройството Yucca schidigera намалява миризмата на фекалиите чрез свързване на амоняк и летливи вещества в изпражненията. Това естествено растение също има силни антиоксидантни свойства и поддържа имунната система. Естествените сапонини подобряват здравето на червата, докато полифенолите поддържат здравето на ставите.

Растението Yucca schidigera съдържа редица биологично активни химикали, включително стероидни сапонини и полифеноли като ресвератрол.

Много от медицинските ефекти на Юка се дължат на съдържанието на сапонин. Известно е, че тези фитостероли се свързват с холестерола в жлъчката, увеличавайки отделянето му от организма и понижавайки кръвните нива. Това действие е свързано и с антипаразитното действие на Юка. Чрез свързване с холестерола в клетъчните мембрани на протазоа като Giardia lamblia, сапонините увреждат клетъчната мембрана и в крайна сметка протазоновата клетка умира. Също така са показали, че саканините от Юка също имат антибактериални свойства и могат да поддържат здравето на червата чрез контролиране на прекомерното развитие на бактериите.

Има известна подкрепа за традиционната употреба на юка за поддържане здравето на ставите, тъй като полифенолите, които съдържа, са антиоксидантни и по този начин предотвратяват увреждането на тъканите от свободните радикали (или реактивните кислородни видове (ROS)). Те също така инхибират ядрения фактор kappa B (NFkB), важна регулаторна химична имунна система, която стимулира възпалението. Полифенолният антиоксидант ресвератрол е широко известен като съставка на червено вино и е бил приписван като основен фактор за положителните ефекти на напитката върху сърдечносъдовото здраве.

И накрая, екстрактът от юка се свързва с амоняк, токсичен химически страничен продукт от нормалния метаболизъм на организма, както и метаболизма на микроорганизми, включително трилиони бактерии и други микроби, които обитават човешкото черво.

2 Продукт(а)

на страница

Списък Таблица

  1. KROKETTER KYCKLING/ ПИЛЕ

    Излючително вкусна пълноценна храна за котки.
    28,00 лв.
  2. EXCLUSIVE LIGHT

    Пълноценна натурална храна със специална формула за кастрирани котки с наднормено тегло или възрастни котки.
    35,00 лв.

2 Продукт(а)

на страница

Списък Таблица

Scroll